به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر محمد شریعتی با بیان این که اعضای ستاد برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع، چگونگی اجرای برنامه پزشک خانواده را رصد میکنند چرا که برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع توسط دو وزارتخانه بهداشت و رفاه اجرایی میشود ،گفت:این ستاد اجرایی به گونهای طراحی شده است که افراد تاثیرگذار در آن حضور دارند و پس از آغاز اجرای برنامه در استانهای مختلف با اعلام شماره تلفنهای مربوط به هر استان برای رفع مشکلات این برنامه گوش به زنگ هستند. اگر حل مشکلی نیز از اختیار این ستاد خارج باشد سریعا موضوع را به ستاد کشوری منتقل میکنند تا در کوتاهترین مدت مشکل مربوطه حل شود.
وی با اشاره به میزان پرداختها به ارائهدهندگان خدمات در برنامه پزشک خانواده شهری بر اساس دستورالعمل جدید این برنامه تاکید کرد: میزان پرداختها از 80 تا 120 درصد قابل تغییر است و کار پزشک ملاک میزان پرداختهای صورت گرفته خواهد بود.
رئیس مرکز توسعه شبکه و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، در مورد چگونگی ارجاع به سطوح تخصصی بر اساس دستورالعمل جدید برنامه پزشک خانواده گفت: بر این اساس، پزشک خانواده الزاما پزشک عمومی نیست و متخصص پزشک خانواده، برخی تخصصهای دیگر و پزشک عمومی که دوره های پزشک خانواده را گذرانده باشند، نیز می توانند در تیم پزشک خانواده فعالیت کنند.
وی ادامه داد: در زمینه ارجاع به سطوح تخصصی، مکانیسمهای تنظیمی و کنترلی دقیقی در نظر گرفته شده است. در مجموع پرونده پزشک خانواده مبتنی بر سامانه سلامت ایرانیان راهاندازی میشود و این امکان وجود خواهد داشت تا تمام رفتار ارائه دهندگان خدمات در این برنامه با استانداردها مقایسه شود و در صورت تخلف احتمالی برخوردهای قانونی صورت گیرد.
دکتر شریعتی یکی از نقاط ضعف برنامه قبلی پزشک خانواده را عدم اطلاع رسانی عمومی برای مردم و پزشکان عنوان کرد و گفت: علاوه بر مردم حتی پزشکان نیز در این زمینه اطلاعات مناسبی نداشتند و این درحالیست که برای اجرای برنامه پزشک خانواده به شدت نیازمند کمک رسانهها هستیم تا بتوانیم مفاهیم را با دقت به استحضار مردم و پزشکان برسانیم.
نظر شما